QUI SOM

L’equip

Mireia Baró

Fa més o menys dos anys que jugo a ser periodista, concretament a la Universitat Pompeu Fabra. Una carrera que també compagino amb la de Ciències Polítiques. Com que m’agrada fer veure que sóc periodista, tinc un blog personal també. Vaig néixer i sóc d’Olesa de Montserrat. No, no visc a dalt la muntanya amb els monjos com tothom creu i els carrers del meu poble estan asfaltats. Sóc filla d’escriptor, la qual cosa m’ha fet créixer rodejada de llibres i de la passió d’escriure, la qual comparteixo amb ell. Però mai he estat una devora-llibres, sempre he preferit llegir per explicar, per interpretar. He agafat la vena artística del meu pare i l’he transformat en la meva passió: el teatre.

En el blog, doncs, per no tancar dins una gàbia la fera de l’art que porto dins, m’encarregaré dels aspectes artístics com les fotografies, els vídeos i l’edició d’aquests.

img_9309

Natàlia Puigtió

Projecte de periodista (per la qual cosa, em podeu trobar també al meu blog) i politòloga a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Vaig néixer a l’Ametlla de Mar però he viscut gairebé tota la meva vida a Tàrrega, la segona ciutat més gran de Lleida. El món de la lectura sempre ha estat una passió per mi i des que tinc ús de raó mai m’he pogut separar dels llibres. També adoro viatjar, als meus 19 anys d’edat m’he recorregut gairebé tota Europa i fins i tot he creuat les fronteres d’aquesta. De fet, si pogués, viuria viatjant, però com que això no pot ser, sempre em quedarà l’oportunitat de descobrir nous racons del món, reals o imaginaris, submergint-me en qualsevol llibre des de la meva habitació.

En el blog, m’encarregaré de ser la redactora principal amb l’ajuda de les meves companyes.

natblog

Xènia Vegas

Jo: inquieta,  apassionada, curiosa, tossuda… aptituds que ha de tenir tota periodista. Per aquest motiu, crec que des que tinc aproximadament 10 anys tinc clar que és al que em vull dedicar. Malgrat això, no sóc tan sommiadora com les meves companyes i encara no tinc un blog, però em podeu trobar a Twitter. Sóc estudiant de segon curs de Periodisme i Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra. Durant aquest dos anys, però, encara no he sigut capaç de desxifrar a quin àmbit em vull dedicar, ja ho aniré descobrint, suposo. Vaig néixer a Girona i em considero gironina, tot i que he viscut a molts pobles i ciutats diferents, però sempre de la Costa Brava, sóc molt afortunada. Tots els obstacles que m’he anat trobant al llarg d’aquests 19 anys ja recorreguts, mai han impedit que m’apassioni per un bon llibre i la bona literatura. Els llibres, d’alguna manera, han sigut la meva via d’escapament en moltes ocasions i m’han ajudat a enfocar les coses  de manera més positiva.

En aquest blog sóc l’encarregada de portar les xarxes socials, per tal que tots vosaltres estigueu al corrent dels nostres posts.

xeniablog

El projecte 

Com ja heu vist, som la Mireia, la Natàlia i la Xènia, tres estudiants de periodisme apassionades pel món de la lectura i de la literatura. Amb aquest blog volem fer el seguiment de l’Agència Literària EXIT creada recentment que té la intenció de donar més oportunitats als joves escriptors amb talent per tirar endavant els seus projectes i poder arribar a l’èxit.

Recentment, en el nostre país, la cultura, i concretament la literatura, han estat amenaçades per continues retallades i pujades de l’IVA. Per aquest motiu, creiem que és interessant donar a conèixer persones com Santi Baró i l’equip de treball d’EXIT, que intenten sobreviure a la crisi i ajudar a emprenedors a fer-se un lloc en el complicat panorama literari.

A més a més, també ens interessa mostrar a tothom com és el dia a dia d’una editorial i dels principals escriptors d’aquesta, ja que fins ara, aquesta vessant de la publicació d’un llibre mai ha estat molt coneguda: els actes de presentació, la redacció d’un llibre, la incorporació de nous fitxatges, les dificultats a les quals s’enfronta l’agència, etc.

El blog va dirigit principalment a aquella gent interessada per la lectura i la literatura, però no tanquem les portes a ningú, és més, fins i tot tenim la intenció d’atrapar noves persones en l’interessant i apassionant món dels llibres.

Anuncis